Mijn toekomstvisie

De toekomst. Enkel virtueel of zijn we bewust aan het leven?
Iedereen leeft voor zichzelf en in zijn eigen wereld.
Het gaat voorbij zonder dat je het doorhebt. We horen, we zien, maar voelen we ook nog? Of proeven, ruiken? Wat is daar mee gebeurd?
We zijn egoïstisch, individueel, iedereen leeft in zijn eigen wereld. En dat is niet te voorkomen. Iedereen maakt het leven anders mee, heeft een andere jeugd gehad, heeft een eigen beleving, bewustzijn, ervaring, dromen, fantasie. Het perspectief zal altijd blijven verschillen. Wat is belangrijk, goed of slecht, hoe zie je jezelf?
Het leven kan aan je voorbij vliegen als je niet af en toe stopt om te kijken, luisteren, proeven, ruiken, voelen, ervaren.

Wat brengt ons  nog bij elkaar?
Toch zijn we allemaal mensen en we hebben allemaal zintuigen. En we hebben ze nodig om te leven en te overleven, te beleven. Klein, groot, zacht, glad, vies, vreemd, eng, vertrouwd, wat is je associatie of herinnering met een geur, smaak, geluid?
Het zijn persoonlijke feiten. Kom terug bij jezelf, jouw leven, jouw verleden en jouw heden.

Mijn plan:
Ik wil een expositie maken waarbij je gebruik maakt van alle zintuigen en je je daarna bewust gaat bedenken hoe je dit ervaart, welke gevoelens, emoties en herinneringen dit in je opbrengt.
We kunnen niet leven in een wereld die niet gelijk staat aan de realiteit, we moeten wakker worden en gaan leven.

Werkplaats: Keramiek / Exporuimte: Entree

Populaire posts